Basiscursus Textiel Deel 14

Tyvek structuur

De laatste lessen van deze cursus wil ik meer weten over het ‘ manipuleren’ van stoffen. Deze keer heb ik met Tyvek gewerkt. Bij hitte van een strijkijzer of een verfbrander wordt de stof warm en krimpt deze. Als Tyvek wordt samen genaaid met een andere stof ontstaat er een relief wanneer het Tyvek verwarmd wordt.

Ik heb de Tyvek eerst met Acryl verf geverfd zodat het niet te saai wit was. Daarna heb ik er organza tegenaan gelegd en  hokjes genaaid. De strijkijzer heb ik laag gezet en met bakpapier heb ik de Tyvek warm gemaakt totdat het kromp. Daarna heb ik de verfbrander geprobeerd, deze gaf het mooiste effect.

Daarna heb ik het nog met een dikkere stof en rondjes genaaid. Dit gaf toch niet zo’ n mooi effect als het vorige. Maar aan de blauwe achterkant zie je dat het wel in elkaar gekrompen is.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *