Beroepskeuzetest

Oke.. Tip van een collega; doe een beroepskeuzetest, of meerdere.
Omdat ik geen idee heb wat ik van mijn beroepsleven wil maken ga ik tests doen op het internet. Het heeft hem veel gebracht, aldus mijn collega. Eens kijken wat ik moet worden..

De eerste website die ik via google kan vinden: https://www.werksite.nl/beroepskeuzetest

GRATIS BEROEPSKEUZETEST

Uitslag beroepskeuzetest

De uitslag van deze online beroepskeuzetest kan je verrassen. Kunsthandelaar!? Is dit werkelijk het beroep dat bij je past? Ga op onderzoek uit. Lees informatie over de beroepen op internet, zoek eens een vacature over dit beroep op en praat met mensen die het beroep uitoefenen. Zo kom je te weten of de uitslag van deze gratis beroepskeuzetest bij je karakter en kwaliteiten aansluit.

Kijk altijd naar je eigen situatie en karakter. Staat in de uitslag ‘kunsthandelaar’, dan ben je ondernemend en creatief. Je weet mensen te winnen voor je ideeen. Ondernemen kun je echter ook via het internet. Misschien begin jij wel een professionele website waar je kunstenaars, vormgevers en ontwerpers hun eigen creaties laat veilen. Toon initiatief en vraag je omgeving om met je mee te denken.

 

Top! Ik wordt kunsthandelaar.

Volgende!

Website twee: https://www.123test.nl/beroepentest

Uitslag beroepskeuzetest

Je bent te typeren als een kunstenaar.

Een kunstenaar is vooral creatief. Creatieve mensen zien dingen vaak op een aparte manier. Ze hebben er behoefte aan om mooie dingen te maken of mooie oplossingen te bedenken. Voorbeelden zijn een journalist, programmamaker, reclameontwerper of schrijver. Voorbeelden van meer voor de hand liggende creatieve beroepen zijn cartoonist, muzikant, architect of kunstschilder.

Top! Nu hoef ik niet te handelen maar gewoon kunstenaar worden.

Ik krijg de smaak te pakken,

Weer een nieuwe: https://www.testcentrumgroei.nl/korte-testrapportage-gratis-beroepskeuzetest

Uitslag gratis beroepskeuzetest

Je bent een Creatief persoonstype. Herken je dit? Vast wel. Iemand die Creatief heeft als belangrijkste persoonstype heeft de voorkeur om werk te doen waarbij de grenzen niet vooraf al voor hem/haar bepaald zijn en waarbij hij/zij gebruik kan maken van creatieve vaardigheden zoals schrijven, dansen, toneelspelen, beeldend vormen, enzovoorts. Hij/zij zal werk willen vinden in de theaterwereld, de muziek, de beeldende kunst, de literatuur enzovoorts. Natuurlijk passen ook andere persoonstypen bij je, maar dit type is sterk aanwezig in jou.

Je ziet hieronder beroepen die bij jouw profiel passen. Bij ieder profiel passen vele beroepen, soms wel meer dan 20! De beroepen zijn verdeeld over de 5 verschillende opleidingsniveaus:

Geen beroepsopleiding:
Linkbuilding medewerker / Linkbuilder
Tatoeëerder
MBO niveau 1-2:
Signmaker
Helpdeskmedewerker / ICT support medewerker
MBO niveau 3-4:
Video-editor / Filmmonteur
Mediaredactiemedewerker
HBO niveau:
Fotojournalist
Systeemontwerper
WO niveau:
Constructeur scheepsbouw
Wetenschappelijk onderzoeker astronomie (Astronoom)

Je voorkeur voor arbeidssectoren zit onder andere in de sector Media en communicatie. Toch telt de sector veel minder mee in het kiezen van de juiste beroepen. De reden hiervoor is dat je persoonstype/persoonlijkheid een stabieler kenmerk van jou is en dat we juist deze persoonstypering goed kunnen koppelen aan een beroepsprofiel.

Nahhh creatief! Maar ook gewoon een beroep dat ik al uitoefen, wat fijn. Misschien moet ik dat dan maar blijven doen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *